Home Werk opent-in-nieuw-venster Curriculum Contact
    Biografie Exposities  

2 september tot 2 oktober  2006

Groepstentoonstelling Nieuwe Weg Groningen.

25 kunstenaars zijn uitgenodigd om in september aanstaande aan de Nieuweweg werk te exposeren in één van de dertig bedrijfsruimtes die de ondernemers van de straat beschikbaar hebben gesteld.

De aanleiding voor deze expositie is het 25-jarig bestaan van De Nieuwe Weg natuurvoeding.


De kunstenaars zijn gekozen uit een lange lijst met kunstenaars die klant zijn van de winkel.

Hoe vaak geeft de stad de gelegenheid kennis te maken met een dergelijke grote en gevarieerde groep moderne Groningse kunstenaars?

Die kunstenaars veranderen straks de Nieuweweg tijdelijk in een grote tentoonstellingsruimte waar het aangenaam rondkijken is.

(kopie site van organisator Jacob de Vries)

De site van de Nieuwe Weg natuurvoeding

Cora Samethini in Beeld op de site van
   de Nieuwe Weg      

terug naar de pagina exposities


Klik hier voor een plattegrond van Groningen en
    de Nieuweweg.
 

Rondleiding

Iedere zaterdagmiddag om 15.00 uur is er een rondleiding door de straat langs de kunstwerken onder leiding van kunsthistorica mevrouw D. Teunissen. Er is ruimte voor 15 á  20 mensen per keer. De opgave verloopt via de winkel De Nieuwe Weg.

Soephuis

In de eerste vier weekenden van september is op Oudeweg 4 een biologisch soephuisje open. Tussen 16.00 en 19.00 uur (op zaterdag 9 september vanaf 17.00 uur!). Hier kunt tegen een schappelijk prijsje iets eten en drinken. De plek is ook expositieruimte van een van de kunstenaars.

De etalage:

De etalge van Teknik - Klik op de foto voor een vergroting.
klik op foto voor vergroting.

Muzikant Gerrie Arling is de bedenker van het plan. Cabaretier Arno van der Heide zal als voorzitter van actiegroep VOGEL een paradijselijke vogel bevrijden m.m.v. een klein fanfarekorps.

Wethouder van economische zaken en cultuur van de stad Groningen Jaap Dijkstra (PvdA) zal de formele opening verrichten.

     

INetID voor uw internet en websites. NVU en LINSPIRE, ook bij INetID